Mnogi ljudi vjeruju da je korištenje perilice rublja za pranje rublja jednostavno. U stvarnosti, lako je promašiti različite “zamke” koje su skrivene. Evo nekoliko preporuka kako se bolje brinuti za svoju odjeću kako bi vam duže služila i kako bi vaš stroj bio u ispravnom stanju.

Pranje na odgovarajućim temperaturama
Iako se može činiti da je topla voda najprikladnija za uklanjanje prljavštine, topla ili hladna voda mogu djelovati jednako učinkovito: posebno u ovom slučaju ako koristite deterdžent dobre kvalitete i imate dobru perilicu rublja. Pranje na nižim temperaturama pomaže u očuvanju boje i oblika odjeće. Prevruća voda će vrlo brzo istrošiti materijal. Posteljina i ručnici, koji su uglavnom svježe oprani, mogu se prati na 90°C; inače se sve može raditi i na nižim temperaturama.

Ako ste u nedoumici, s deterdžentom je bolje više nego manje. Česti problemi izravno dodaju oko 1 žlicu (15 ml) prozirnog amonijaka bez mirisa svakom punjenju u perilici. Za tvrdokornije mirise možete upotrijebiti malo boraksa kao alternativu amonijaku. Pustite toplu vodu prije dodavanja odjeće kako biste potpuno napunili perilicu. Ovo će isprati kadu nekoliko minuta, a zatim zaustaviti ciklus. Dodajte 1 šalicu izbjeljivača ako imate stroj s gornjim punjenjem ili 3/4 šalice ako imate stroj s prednjim punjenjem. Pustite d ciklus završi tako da se sjedini s vodom, a zatim ručno pokrenite ciklus pretpranja.

Osim što tkaninu čine mekom, omekšivači kao što je ovaj također olakšavaju glačanje. Također je ovlaživač, iako njegova pretjerana uporaba smanjuje upijanje tkanine. Najbolje je izbjegavati korištenje omekšivača na ručnicima, sportskoj odjeći i: mikrofibri, elastinu ili spandeksu. Neke su tkanine sasvim u redu bez dodane funkcionalnosti svojoj tkanini. Neke tkanine zapravo ne moraju imati dodatnu funkcionalnost.

Proizvođači trapera obično preporučuju ne pretjerano pranje kako biste mogli zadržati boju i oblik traperica. Ako traperice perete u stroju, tada bi idealno trebalo proći 2-6 mjeseci između svakog pranja, ovisno o tome koliko ih često nosite i vašim osobnim tjelesnim karakteristikama. Kao pravilno sušenje

Sušenje odjeće može biti jednako važno kao i pranje odjeće. Pretjerano korištenje automatskog sušenja može ubrzati trošenje materijala i gubitak boje—posebno za osjetljive tkanine. Pleteni i vuneni predmeti trebaju se sušiti na vodoravnoj površini kako bi zadržali oblik, a prije vješanja treba ih dobro protresti kako se ne bi gužvali.

Perilicu rublja morate održavati čistom ako ne želite da kada smrdi i odjeća postane prljava. Ispraznite nakon svakog pranja, obrišite ostatke deterdženta s gume na vratima i redovito sušite posudu za deterdžent. Osim toga, učinite to s perilicom barem jednom mjesečno: ostavite je praznu s dodatkom deterdženta — samo malo vode. Ovo služi za dezinfekciju i ispiranje prljavštine. Uvjerite se da nijedna od ovih radnji_ignore nijednu od ovih radnji koje su navedene u izvornom tekstu.Pridržavajući se ovih savjeta, moći ćete optimizirati izvedbu pranja rublja, održati kvalitetu tkanine kao i produžiti vijek trajanja perilice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here