Za sve koji se suočavaju s izazovom čišćenja svoje pećnice, ne brinite – postoji genijalan trik koji je nedavno razveselio žene diljem svijeta. Nedavno je na društvenim mrežama objavljen video s praktičnim savjetima za kućanstvo, a posebnu pozornost izazvao je jedan savjet za čišćenje unutarnjeg stakla pećnice. Nema više brisanja! Samo velika vrućina!


Ona nastavlja demonstrirati vrlo jednostavan, ali iznimno učinkovit način čišćenja unutarnjeg stakla pećnice. Zaboravite sve borbe s neučinkovitim i uglavnom neugodnim pristupima. Samo upotrijebite trik ove dame. Dakle, ona uzima običnu spužvicu, prilazi ladici pećnice, a onda vješto manevrirajući spužvicom uspijeva dohvatiti staklo i temeljito ga očistiti.

Ovaj način rada je vrlo zanimljiv jer koristi vrlo jednostavan alat i omogućuje postizanje briljantne čistoće stakla vrlo jednostavno i brzo, bez velikih troškova i jakih kemikalija. Opisani trik postiže uspjeh jer je spužvica u pravom položaju i može “putovati” po oblicima unutar pećnice, čime je osigurano potpuno čišćenje bez ijednog naslaga.

Ista je postala super viralna i dobila je veliki broj pozitivnih komentara korisnika koji su izrazili zadovoljstvo nakon isprobavanja metode. To je jedan jednostavan trik koji će čišćenje pećnice učiniti vrlo lakim i manje napornim. Pravilno čišćenje stakla ne samo da poboljšava izgled pećnice, već igra i svoju ulogu u boljem kuhanju: jer čisto staklo omogućuje kontrolu procesa kuhanja izvana.

Ovaj savjet može pokazati kako primjena malo drugačije tehnike može napraviti veliku razliku u tome kako rješavamo svakodnevne kućanske poslove. Ako ste naišli na probleme dok ste pokušavali očistiti unutarnje staklo na pećnici, prvo pokušajte ovo i iznenadit ćete se da je vrlo jednostavno očistiti.

BONUS TEKST:

Svi sanjamo. No, znamo li puno o ovom mistificirajućem fenomenu? San je univerzalno iskustvo, bez obzira koliko ga se ili malo tko sjeća. Jedna od najintrigantnijih informacija je da prosječna osoba sanja nekoliko sati svake noći, a većina njih se događa tijekom REM faze sna, u kojem je aktivnost mozga na vrhuncu. Iako snovi odaju dojam dugotrajnosti, istina je da se većina ostvari u roku od nekoliko minuta.

Još jedna prilično čudna činjenica je da 12% stanovništva sanja samo crno-bijele snove. Zapravo, ovaj je postotak bio veći u danima kada su crno-bijeli televizori bili jako popularni. Još jedna zanimljiva značajka je da mnogi snovi odražavaju naša životna iskustva – stres, želje, strahove ili čak svakodnevna događanja. Ljudski mozak se vrlo često kroz snove pokušava nositi s emocijama ili rješavati probleme.

Još jedna zanimljiva činjenica je da u snovima nikada ne vidimo lica stranaca. Svaka osoba koju netko vidi u snu je netko tko je stvarno viđen barem jednom; čak i ako netko toga nije svjesno svjestan. Um može proizvesti slike iz naše podsvijesti s impresivnom količinom detalja, tako da se lica koja se pojavljuju u snovima obično temelje na davnim sjećanjima.

Snovi su također povezani s našom kreativnošću jer mnogi umjetnici, pisci i znanstvenici tvrde da su bili inspirirani snovima. Neki od poznatih primjera uključuju Paula McCartneya, koji je dobio melodiju za pjesmu “Yesterday” iz sna i Dimitrija Mendeljejeva, koji je u snu vidio periodni sustav. Snovi su tada mnogo više od običnog noćnog iskustva koje mogu biti prolaz do dubljeg razumijevanja i inspiracije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here