Marija Šerifović, poznata pevačica sa bogatom muzičkom karijerom, nedavno je postala majka sina zahvaljujući surogat majčinstvu, čime je ostvarila svoju dugogodišnju želju. Nakon godina maštanja o majčinstvu, njena vizija je postala stvarnost kada je uz pomoć surogat majke dočekala rođenje svog deteta u Los Anđelesu.

Proces donošenja odluke o surogat majčinstvu za Mariju nije bio brz niti jednostavan. Kako sama ističe, “proces je bio dugotrajan, ali kada sam konačno donela odluku, činilo se kao da je sve postavljeno na svoje mesto”. Marija naglašava da je tokom celog postupka imala podršku “više sile”, što je za nju bilo presudno u donošenju ovako velike odluke.

Emocionalni i pravni izazovi surogat majčinstva su takođe bili prisutni, ali uz pažljivo planiranje, dobro informisanje i odabir pouzdanih ljudi, ceo proces je tekao bez većih problema. Pravni aspekti su bili prioritet, uključujući rešavanje svih formalnosti pre početka medicinskih procedura kao što su vađenje jajnih ćelija i njihovo dalje prenošenje. Važno je napomenuti da je Marija sarađivala sa renomiranom agencijom koja štiti prava surogat majki i pratila je trudnoću pod nadzorom stručnih lekara.

Marijin motiv je bio jednostavan, ali snažan – želela je da nekome pruži “svu ljubav koju ima, bez ikakvih rezervi”. Identitet oca njenog sina ostaje nepoznat javnosti, jer je Marija odlučila da zadrži tu informaciju za sebe, navodeći ugovor o poverljivosti kao razlog za diskreciju. Iako javnost spekuliše o identitetu oca, Marija uverava da će sve potrebne informacije biti dostupne detetu kada za to dođe vreme.

U službenim dokumentima, Marija Šerifović je navedena kao jedini roditelj. “Ja sam biološka majka mog sina i zvanično sam upisana kao jedini roditelj”, objašnjava Marija, razjašnjavajući sve pravne nedoumice u vezi sa roditeljstvom. U skladu sa zakonima Republike Srbije, ona je i biološki i zakonski roditelj svog deteta.

“Svaki atom njegovog bića koji potiče iz DNK njegove majke pripada meni”, istakla je Marija. Na pitanje o tome na koga njen sin liči, kaže da je još rano za takve procene, dodajući da će vreme pokazati.

Surogat majka je, prema Marijinim rečima, odigrala ključnu ulogu u njenom životu. Njihova veza bila je snažna i zasnovana na svakodnevnoj komunikaciji i međusobnoj podršci tokom celog procesa trudnoće. Zajedno su prolazile kroz sve potrebne medicinske preglede, čime su se povezale na dubokom emocionalnom nivou.

Ovo iskustvo surogat majčinstva omogućilo je Mariji da ostvari najveću životnu želju i da započne novo poglavlje kao majka, a njena priča pruža uvid u složenost i emotivnu dubinu ovog procesa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here