Evo nekoliko znakova koji vam mogu ukazati da negativna energija preuzima vaš dom. Kada je prostor oko vas opterećen brigama ili negativnošću, važno je stati i preispitati situaciju. Psihologinja Elena Yarikova podijelila je s Mari Klerom što je negativna energija, odakle dolazi i kako prepoznati trenutak kada je potrebno resetirati svoj dom pozitivnim vibracijama.

1. Težak osjećaj povratka kući

Povlačite li noge kada se vraćate kući s posla, putovanja ili odmora? Ako se osjećate iscrpljeno i nevoljko ulazite u svoj dom, to bi mogao biti važan signal. Kako kaže Yarikova, “Dom bi trebao biti mjesto gdje se srce s radošću vraća nakon napornog dana ili putovanja. Ako to nije slučaj, očito je nešto pogrešno.” Ako povratak kući ne donosi osjećaj olakšanja, možda je vrijeme da se zapitate: je li prostor ispunjen negativnom energijom ili neredom koji narušava harmoniju?

2. Nered i teško održavanje urednosti

Borba s održavanjem doma urednim može biti još jedan pokazatelj prisutnosti negativnih energija. Nered i prljavština često su fizički odraz nereda u našem unutarnjem svijetu, a pretrpan prostor može dodatno ometati osjećaj ugode i mira. Kada vam dom ne pruža osjećaj zadovoljstva, a težnja za povratkom u taj prostor opada, to je jasan znak da se energija prostora pogoršava.

3. Loša energija primijećena od strane posjetitelja

Negativna energija ne samo da utječe na vas, već i na ljude koji vas posjećuju. Ako vaši prijatelji i obitelj često brzo napuštaju vaš dom ili se osjećaju nelagodno tijekom posjeta, to može biti znak da negativnost lebdi oko vašeg prostora. Elena Yarikova naglašava da gostoljubivost i topla energija doma trebaju privući ljude, a ako primijetite suprotno, vrijeme je da se pozabavite energijom unutar vašeg doma.

4. Umor unutar doma

Ako se osjećate konstantno umorno dok ste kod kuće, to može značiti da vaš prostor nije ispunjen pozitivnom energijom. Domaća energija treba puniti baterije, a ako vas umjesto toga dodatno iscrpljuje, možda se suočavate s negativnom energijom koja iscrpljuje unutarnje resurse. Prema Yarikovoj, negativna energija može oslabiti prostor, čineći ga neugodnim za boravak i otežavajući opuštanje ili san.

5. Napetost u zraku

Negativna energija može biti neizgovorena, ali vrlo prisutna. Kada se mirna atmosfera zamijeni stalnim svađama, nesuglasicama i povišenim tonovima, prostor postaje preplavljen teškom, negativnom energijom koja guši svaki trag pozitivnosti. Napetost u zraku se osjeća, i to ne samo među članovima obitelji već i među gostima.

Zaključak: Volite svoj dom, obitelj i sebe

Negativna energija može postati opasna spirala koja, ako se ne prepozna na vrijeme, može narušiti vaš osjećaj ugode i sigurnosti u vlastitom domu. Zato je važno da redovito obnavljate energiju svog prostora, održavate ga urednim i unesete pozitivne vibracije kroz ljubav, sklad i mir. Vaš dom bi trebao biti vaše utočište, mjesto na kojem ćete se osjećati sigurno, ispunjeno i radosno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here