Marina Živković, renomirana pjevačica koja je obilježila devedesete svojim hitovima poput “Ajmo dan-dva”, “Pet godina”, “Sutra ću da plačem” i “Lavica”, stekla je ogromnu popularnost na muzičkoj sceni tog vremena. Uprkos uspehu i snimljenih pet albuma, Marina je iznenadila mnoge kada je odlučila da zaključi svoju muzičku karijeru i krene potpuno drugačijim putem, daleko od svetla reflektora.

Njeno dugotrajno odsustvo iz javnosti izazvalo je mnoštvo spekulacija i nagađanja. Glasine su išle toliko daleko da su govorile o njenoj transformaciji u bijelog maga i iscjelitelja, dok su se drugi šaputali o preobraćenju religije i novom duhovnom identitetu pod imenom Maha Mantra. Marina, međutim, ostaje zagonetna, te nijednu od tih informacija nije potvrdila niti demantovala. U jednom intervjuu iz 2018. godine, otvoreno je govorila o svom novootkrivenom interesovanju za šamanizam i njegovom uticaju na dušu, ističući koliko joj je taj put postao važan.

U intervjuu je otkrila da je i sama prigrlila šamansku praksu, naglašavajući važnost življenja u skladu sa svojom dušom. Na pitanje o njenoj navodnoj transformaciji u bijelog maga, s dozom humora, odgovorila je: “U nedostatku moje prisutnosti, cjelokupno moje okruženje poprima netaknutu bijelu nijansu.” Iako je rečenica imala šaljiv ton, između redova se mogla naslutiti ozbiljnost njene posvećenosti duhovnom životu. Marina je također spomenula da u svom domu ima oltar, koji je izradila njena sestra Ljiljana, inače priznata praktičarka feng shuija. Oltar, prema Marini, ima poseban značaj za nju, dok stolac koji se nalazi u blizini simbolizuje mesto na kojem osobe koje traže pomoć mogu pronaći utehu.

Jedan od njenih ključnih uvida bio je o sposobnosti da sagleda suštinu pojedinaca kroz jednostavan čin gledanja u oči. Prema njenim rečima, energija koja teče kroz ljude može otkriti mnogo, a upravo je ta energija ključna za proces isceljenja. Također je naglasila da ljudi često ne prepoznaju moć reči, objašnjavajući da svaka izgovorena reč nosi energiju koja traje beskonačno dugo u svemiru.

U intervjuu se dotakla i problema s kojima se suočava moderni svet, govoreći kako mnogi ne shvataju da svoje patnje uzrokuju sami kroz negativnu energiju koju odašilju. “Zašto patim kad bacam kamenje na božanstvo?”, upitala je, ukazujući na važnost duhovnog mira i svesti o posledicama svojih reči i dela.

Marina nije samo duhovno angažovana, već i praktično uključena u projekte sa svojim prijateljicama i kolegicama. Zajedno izrađuju organske anticelulitne kreme od prirodnih sastojaka, naglašavajući svoju povezanost s prirodom i zdravim načinom života. Ovaj aspekt njenog života potvrđuje njenu predanost jednostavnom, ali ispunjenom životu, daleko od nekadašnjeg sjaja muzičke karijere.

Tijekom poslednjih godina, Marina je bila aktivna u pohađanju dodatnih edukacija iz oblasti šamanizma, čime je dodatno produbila svoje znanje i iskustvo na ovom polju. Kroz svoje putovanje u duhovnost, Marina Živković je postala simbol transformacije, pokazavši da je život pun različitih faza i da su promene ključne za lični rast i unutrašnji mir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here