Za one koji dijele moje osjećaje, naletite na recept koji je istovremeno jednostavan za pripremu i nevjerojatno sladak, osjećaju se poput zlata. Upravo zbog toga se ponovno vraćam ovom receptu za pržene okruglice od tikvica ne samo jednom, već dvaput svaki tjedan!

Idealan za te užurbane večeri, ovaj recept spaja skromne tikvice s ukusnom, zlatnom koricom sira koja će osvojiti i najizbirljivija nepca. Ne samo da ga je lako pripremiti, već dodaje i dašak sofisticiranosti vašim svakodnevnim obrocima.

Ako želite ostaviti dugotrajan dojam na svoje goste ili jednostavno želite ukusan i praktičan obrok, ove pečene tikvice savršeno su rješenje za vas.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam sljedeći sastojci: 2 tikvice srednje veličine, 150 grama ribanog sira, 300 grama višenamjenskog brašna, 2 jaja, sol i crni papar po ukusu te biljno ulje za prženje.

Za pripremu umaka od jogurta pomiješajte 3-4 žlice jogurta s prstohvatom soli, sitno nasjeckanim svježim koprom i mljevenim režnjevima češnjaka.

Za optimalne rezultate preporučljivo je imati dasku za rezanje i oštar nož te dvije plitke zdjele kao neizostavni alat. Kako bi se olakšala drenaža, mogu se koristiti žlica za miješanje i papirnati ručnici.

Za početak procesa pripreme, važno je prvo očistiti tikvice tako da ih temeljito operete. Nakon toga nastavite s rezanjem tikvica na kolutove jednake veličine, otprilike 1/4 inča debljine. Ovaj pedantan korak jamči da će se svaki komad ravnomjerno ispeći, što će rezultirati divnim i zadovoljavajućim zalogajem.

Za izradu premaza od sira, uzmite naribani sir i nježno ga nanesite na jednu stranu svakog kruga tikvice. To će rezultirati slatkim slojem sira koji postaje ljupko hrskav kada se kuha u tavi.

Da biste stvorili besprijekorno okrugle kriške tikvica, počnite tako da razbijete jaja u zdjelu i lagano ih umutite s malo soli i papra. U posebnoj posudi na sličan način začinite brašno. Zatim zagrijte tavu na srednjoj vatri i lagano premažite dno biljnim uljem.

Započnite umakanjem jajetom namazane sirne strane kolutića tikvica u brašno, osiguravajući ravnomjeran premaz. Nastavite ih pržiti, počevši sa stranom sa sirom okrenutom prema dolje, dok ne dobijete prekrasnu zlatnosmeđu nijansu. Preokrenite ih da se peku na suprotnoj strani, ostavljajući otprilike 2-3 minute za svaku stranu.

Dok tikvice krčkaju u tavi, odvojite trenutak za pripremu ukusnog umaka od jogurta. U zdjeli pomiješajte jogurt, sol, kopar i sitno nasjeckani češnjak, pazite da se svi okusi harmonično stope. Ovaj baršunasti umak idealan je dodatak hrskavoj teksturi prženih tikvica.

Kada je riječ o postizanju besprijekornih rezultata prženja, sve počinje odabirom savršenih tikvica. Potražite tikve koje su živahne i čvrste teksture. Odabir manjih tikvica je mudar izbor jer ne samo da su manje vodenaste, već su i ukusnije, što ih čini idealnom opcijom za prženje uz miješanje.

Za postizanje idealne hrskavosti ključno je osigurati da je ulje dovoljno zagrijano prije stavljanja tikvica u tavu. Ova mjera opreza spriječit će stvaranje mlohavih krugova. Osim toga, važno je izbjegavati prenatrpanost posude jer to može uzrokovati pad temperature ulja, što u konačnici ugrozi željenu razinu hrskavosti.

Za divnu prezentaciju, poslužite ove preslatke kolutiće tikvica ravno iz tave uz izvrstan umak od jogurta. Savršeno nadopunjuju osvježavajuću salatu i izvrstan su prilog uz meso s roštilja. Da biste dodali dašak sofisticiranosti, prije posluživanja ukrasite sitno nasjeckanim koprom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here