Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, jučer popodne na Voždovcu ispred zgrade u kojoj stanuje Premlaćivanje u parku počelo je, prema riječima komšije, prije nego što je počela svađa jer grupa tinejdžera zadirkivala je njegovog sina.

– On i supruga su divni ljudi, skromni i ljubazni. Imaju dvoje djece, njihov sin ima 11 godina i jučer se igrao u parku gdje je bila grupa tinejdžera. Nakon što je bio ismejan, požalio se ocu, koji je sišao da vidi šta se dešava – ispričala nam je komšinica i dodala: – Kada je izašao iz auta bila je grupa od 10-ak 17-18 godina i kada je počeo da mu prilazi vikali su “šta se dešava”… Ne znam kako je došlo do fizičkog kontakta, ali su rekli s nama je pristao i ako bi pao, imao bi napad.

Kako nam je objasnila komšinica, žena ga je zatekla u hodniku zgrade i preminuo je u Urgentnom centru. Komšije kažu da često imaju problema sa okupljanjem dece, ali su sve mere protiv takvog ponašanja prevaziđene. Podsjetimo, preminuli je Đorđe Mijatović, brat ministra Federalne vlade Bosne i Hercegovine Vojna Mijatovića. On je preminuo sinoć nakon što je prebačen u beogradski Urgentni centar, a Curiel je saznao da je najvjerovatnije preminuo pod tragičnim okolnostima.

Navodno je došlo do sukoba zbog lopte na igralištu ispred zgrade u kojoj je stanovao. Izvori Curriera otkrili su da se preminuli Dorđe Mijatovič vratio kući i rekao svojoj supruzi da je udario muškarca, izgubio ravnotežu, pao i udario glavom o beton. Navodno je doživio napad nakon povratka kući i prebačen je na kliniku, gdje je umro, navodi izvor.

Šta znači kad vašem psu pocrveni nos? Može biti više razloga za to, al u ovim slučajevima obavezno morate kod veterinara

Promjena boje nosa nije nužno opasna ni na koji način, niti znači da biste trebali odmah biti zabrinuti. Najvjerovatniji uzroci su promjene vremena i starosti psa, ali zajedno s drugim simptomima može ukazivati ​​na ozbiljnije bolest Vlasnici pasa često primjećuju i najmanje promjene u izgledu svog ljubimca. Svaka, pa i najmanja promjena može izazvati opravdanu sumnju i zabrinutost za vašeg psa. Neke promjene su sasvim normalne i nema razloga za brigu, ali neke promjene su razlog za odlazak veterinaru. Ako primijetite promjenu u boji nosa vašeg psa, to može biti razlog za zabrinutost. Promjena boje može biti od crne do ružičaste, ili od ružičaste do crne, a razlozi za promjenu su različiti. Ovakva stanja obično nisu problem, ali možda ćete morati posjetiti veterinara, a jedan od najčešćih razloga je starost. Količina pigmenta u nosu se mijenja s godinama, od tamnijih do svjetlijih boja i obrnuto.

Fizičke ozljede nosa, kao što su ogrebotine i posjekotine, mogu uzrokovati da ova područja nosa izgledaju ružičasta. Kako rana zacijeli, boja nosa bi se trebala vratiti u prvobitnu boju. Ako primijetite da vam se boja nosa mijenja iz tamnije u svjetliju kako se približava zima i spuštaju temperature, onda je to ono što se naziva snježnim nosom. Ovo se prirodno javlja kod mnogih pasa zbog nedostatka sunčeve svjetlosti i vitamina D. Neke pasmine pasa su podložnije ovom stanju, kao što su zlatni retriveri, labradori, haskiji i određene rase škotskih ovčara, a boja nosa psa može se promijeniti ako dođe u kontakt s nečim na što je alergičan. Alergijske reakcije su često praćene drugim simptomima, kao što je oticanje nosa. Alergen ponekad može biti posuda za hranu za pse, jer su neki psi alergični na određene vrste plastike.

Ponekad pseći nos mijenja boju bez ikakvog razloga. Ovo nije zabrinjavajuća pojava. Nos može djelomično ili potpuno izgubiti boju dok ne postane potpuno ružičast ili čak potpuno bijeli. Za mnoge pse ovo je privremena pojava, ali treba znati da se nekim psima boja nikada ne vraća. Pasmine koje su podložnije ovoj promjeni boje nosa uključuju irske setere, pointere, pudlice, dobermane, afganistanske goniče, zlatne retrivere, samojede i bijele njemačke ovčare. Kada bakterijska infekcija uzrokuje promjenu boje nosa, mogu se pojaviti i drugi simptomi. eksponat. Nos koji izgleda natečeno, curi i općenito nezdravo. Ako primijetite ove simptome i mislite da se radi o bakterijskoj infekciji, trebate se posavjetovati sa svojim veterinarom kako bi on mogao dati odgovarajući tretman za borbu protiv infekcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here