IZNENADA

Niko od Kristinininih kolega, uključujući tehničkog direktora, muškog voditelja i dva kamermana, nije primetio ništa čudno tog jutra. Dana 15. jula 1974. godine, 29-godišnja televizijska voditeljka Kristin Čabak stigla je na lokalnu TV stanicu Kanal 40 na Floridi, spremna da obavi svoj posao. Prema članku objavljenom sledećeg meseca u Vašington postu, Seli Kvin je zabeležila da je Kristin bila u izuzetno dobrom raspoloženju tog jutra.

Program je započeo uobičajeno u 9:30 ujutro, ali ubrzo su se suočili sa tehničkim problemima kada prethodno snimljen prilog nije mogao da se pusti, prenosi Alo. Tokom nastale pauze u programu, Kristin se vratila scenariju i izgovorila rečenice koje su šokirale gledaoce: “U skladu sa politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoproliće, sada ćete imati priliku prvi put videti još jedan događaj – pokušaj samoubistva.”

Kristin je tada iz svoje torbe izvadila revolver “Smith & Wesson” kalibra 38, kojim je pucala sebi u glavu. Hiljade gledalaca je svedočilo njenom samoubistvu uživo. Cev pištolja se zadimila, a njena kosa se razletela po licu, izgledajući kao da ju je vetar razmrsio. Kristin se zatresla, a potom udarila glavom o sto, preneo je “Irish Times”.

Porodica

Kristinina porodica bila je svesna njenih samoubilačkih tendencija, ali njena majka je odlučila da nikome ne govori kako Kristina ne bi ostala bez posla. Čak ni događaj četiri godine ranije, kada je Kristin popila punu šaku pilula, nije je naterao da prizna ljudima oko sebe.

Kristinina prva ljubav je stradala u saobraćajnoj nesreći, a njen jedini dečko nakon toga nije bio prihvaćen od strane njenog oca jer je bio Jevrejin, prenosi Stil. Godinu dana pre nego što se ubila, odstranjen joj je desni jajnik, a doktori su joj savetovali da zatrudni u naredne dve do tri godine jer kasnije neće biti moguće. Kristin se kasnije zaljubila u kolegu koji nije uzvraćao njene osećaje.

 

Dok su je hitno prevozili u bolnicu, gde je kasnije proglašena mrtvom, jedan kolega je pronašao njen krvlju natopljen novinski članak na stolu. Bio je to Kristinini sopstveni izveštaj o njenoj smrti, napisan rukom, prenosi Mondo.

SNIMAK
Snimak njenog samoubistva ubrzo je dospeo na naslovnice širom sveta, a za nekoliko meseci slučaj je bio zaboravljen, osim među onima koji su bili opsednuti pronalaženjem “sudbonosnog snimka”. Svi su se pitali da li je iko primetio išta neobično što bi ukazalo na Kristininu nameru da se ubije.

 

Kristina je bila veoma kritična prema sebi i svom radu. Nedelju dana pre samoubistva, rekla je uredniku noćnih vesti da je kupila pištolj i da planira da se ubije uživo. Novinarka je to izgovorila kao šalu, a urednik je odmah promenio temu. Kristinin brat je kasnije priznao javnosti da mu je ona rekla o svojim planovima.

Po priči Kristin Čabak snimljen je i film, koji je dodatno osvetlio tragičan događaj njenog života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here