Sanja Marinković, autorka i voditeljka emisije “Magazin In”, ugostila je u svom programu poznate folk pevače Sašu Matića i Acu Pejovića. Tokom emisije, pridružili su se diskusiji na temu “Šta biste promenili u svom životu”, gde su došli do fascinantnih otkrića.

  • Saša je izrazio svoje nepokolebljivo povjerenje u zračni promet, rekavši da ne doživljava nikakvu tremu zbog svoje izvanredne sposobnosti da bez muke zadrijema tijekom svakog leta. “Onog trenutka kada zakoračim u zrakoplov, bez napora tonem u san. Gotovo kao da se probudim tek pri slijetanju”, otkrio je. Javio se Pejović koji je spomenuo njihove susrete u avionima gdje on pokušava probuditi Sašu iz sna.

Meni je sjediti sam u samoći prilično dosadno, pa mu se zafrkavam rekavši: “Nećeš, Matiću, ja te uvjeravam…”, prekinuo ga je, a Saša se ponovno uključio, otkrivajući mi to nesvjesno, dok Ulazio sam u sobu i izražavao svoju brigu oko sna, nisam imao pojma da je i moj brat na istom letu.

U neočekivanom trenutku čula sam kako je povikao: “Nećeš, ti se upuštaš u seksualni odnos s mojom majkom!” Ove riječi izgovorio je Sale i izmamio smijeh svih okupljenih u studiju. Aco Pejović, koji je rođen 1972. godine u Prijepolju, mladost je doživio u naselju Kolovrat. Njegovi roditelji Isidor i Anđelka bili su zaposleni u Fabrici tekstila “Ljubiša Miodragović”. Aco ima dva brata i sestre: starijeg brata Predraga i mlađeg brata Radojića. Unatoč nestašnoj i tvrdoglavoj naravi kao djetetu, Aco nikada nije zadavao značajnije probleme roditeljima. Sa svojom braćom rado je plivao u rijeci Lim, gdje su gradili male brane. Aco je nekoliko godina posvetio bavljenju karateom i stekao zeleni pojas. U osnovnoj školi pridružio se košarkaškom timu i natjecao se protiv drugih škola. Također, kratko je bio i košarkaški trener u KK Elan.

Aco je školovanje započeo u Osnovnoj školi Milosav Stiković u Prijepolju, gdje je i zaživjela njegova ljubav prema glazbi. Dok je njegova majka imala milozvučan pjevački glas, Aco svoje glazbene sposobnosti pripisuje svom pokojnom djedu Marku, vještom flautistu. U dobi od osam godina otac mu je darovao vlastitu harmoniku. Iako zahvalan na poklonu, nije uspio izazvati onu euforiju koju je osjećao kao dijete, opčinjen zvucima bendova poput Kajdže Gugu i Đurana Đurana (Duran Duran).

  • Po završetku osnovnog obrazovanja odlučuje se za nastavak studija na renomiranoj Srednjoj muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici. U početku je živio u užurbanom gradskom studentskom domu, izdržavajući loše životne uvjete tijekom prvih šest mjeseci svog akademskog putovanja. Ipak, nakon posjeta njegove majke, ona je uspješno nagovorila oca da ga preseli u drugi stan. Nakon toga, Aco je odlučio dijeliti sobu s kolegom iz škole, u kojoj je u konačnici boravio naredne tri godine.

    Uz mentorstvo profesorice Katice Viksanović, svoje glasovirske sposobnosti usavršavao je uz poduku kontrabasa kod profesora Pavela Aksemita. Zajedno sa svojim pratiteljima, pokazao je svoju glazbenu sposobnost pjevajući serenade publici i nastupajući u obližnjim kafićima. Čak i kada je imao 14 godina, nije bio početnik u središtu pozornosti, osvajajući mnoštvo na lokalnim proslavama, rođendanima i okupljanjima u svojoj zajednici. Nakon završetka srednje škole, krenuo je na putovanje u Francusku, gdje mu živi ujak, kako bi ga posjetio.

Iznenađujuće, na svom prvom putovanju nije imao problema s vizom prilikom prelaska granice. Međutim, njegov drugi posjet Francuskoj pokazao se nizom poteškoća koje su proizašle iz nedostatka informacija. Iako je jednu noć proveo u Italiji, ostao je odlučan i na kraju uspio stići do željenog odredišta u Francuskoj.

Na bezbrižan način, on dijeli priču o svom kratkotrajnom iskustvu kao građevinski radnik, samo sedam dana rada. Ali osmi dan mu je šef zbog kašnjenja uručio plaću. U tom je trenutku otkrio svoju ljubav prema glazbi, s vremenom nabavivši vrhunske klavijature iz bivše Jugoslavije koje će se pokazati ključnim alatom u njegovim budućim nastojanjima.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here