U Specijalnom sudu u Beogradu održano je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković i Filipu Ivanovskom i njegovoj supruzi Mariji Ivanovski, kojima se sudilo za pranje novca.

Veljko Belivuk i Marko Miljković svi su pušteni iz zatvora, dok je još jedan optuženi pušten da dođe u Ustanički sud. Supruge Veljka Belivuka i Filipa Ivanovskog održavale su komunikaciju sve vreme suđenja, dok im je Miljkovićeva supruga Tanja okrenula leđa. – Supruzi Marka Mirkovića izgledalo je dosta svega, jer je tokom suđenja stalno zevala i kao da je okretala leđa Bojani Beljuk i Mariji I koji su sedeli na optuženičkoj klupi Vanovski – rekao je izvor Kurira.

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su u pritvoru od hapšenja 4. februara 2021. godine i kojima se sudi u odvojenom suđenju za sedam ubistava, danas su bili raspoloženi u sudnici i nastavili da razgovaraju. Kada su njihove žene ušle u dvorište sve su se okrenule prema njima, nasmiješile se i dobacile im nešto – volim te, spavaš li? – šapnuo je Beljuk svojoj supruzi Bojani, koja je izgleda bila neraspoložena kada je ušla u sudnicu, a zatim joj dao poljubac. Tanya Milkovich je mahnula svom mužu i nasmiješila mu se, dok se Bojana Beliuk, koja je sjedila na optuženičkoj klupi, okrenula – rekavši da je Curiel zaradio novac kroz kriminal kupujući stanove, kuće, građevinski materijal, plate, automobile i satove.

Tanja Miljković je na Specijalni sud stigla u bež odelu i visokim potpeticama, dok je supruga ozloglašenog drugog vođe plemena Bojana Belivuk obukla cipele, košulju i farmerke, takođe crnu bomber jaknu. Vidi se da je i ona neraspoložena. Filip Ivanovski sa suprugom Marijom.

Da li je u redu spavati sa mokrom kosom? Stručnjaci daju šok odgovore na večno pitanje, a 1 stvar je ključna

Stručnjaci postavljaju pitanje: da li je u redu spavati s mokrom kosom ako se osjećate mrzovoljno? Poslednja stvar koju mnoge žene žele da urade nakon noćnog tuširanja je da osuši kosu fenom. Iako to obično nije težak zadatak, kada ste iscrpljeni, posezanje za fenom nije tako privlačno kao skakanje u udobnost svog kreveta. Ali koliko je loše spavati s mokrom kosom? Odgovor su dali američki stručnjaci “Voguea”.

Svi smo čuli upozoravajuće priče o ovoj lošoj navici ljepote, i nažalost, ovdje smo da vam kažemo da spavanje s mokrom kosom zaista može uzrokovati probleme. Dugoročno će vam biti bolje da prebolite umor i potpuno osušite kosu.

Ovdje stručnjaci dijele prvih pet razloga zašto biste zapravo trebali izbjegavati spavanje s mokrom kosom i daju savjete šta učiniti kada nemate drugog izbora. Čitajte dalje i saznajte više u nastavku. Vaše vlasište i kosa će vam kasnije biti zahvalni.
Efekti spavanja s mokrom kosom

Efekat je zapravo kratkoročno zadovoljstvo kada odete u krevet s mokrom kosom, zbog čega stručnjaci toplo preporučuju da kosu sušite fenom ili je pustite da se potpuno osuši na zraku prije spavanja.

Oni također navode pet najboljih nuspojava koje treba uzeti u obzir: Svi stručnjaci se slažu da je razlog broj jedan zbog kojeg ne biste trebali spavati s mokrom kosom taj što može uzrokovati lomljenje kose. “Trenje između mokre kose i tkanine dok spavate može uzrokovati ispucale vrhove”, objašnjava certificirani triholog Bridget Hill.

“Vlažna kosa ima tendenciju da bude lomljivija jer voda privremeno razbija vodonične veze u strukturi proteina kose”, dodaje njujorški dermatolog Hadley King, dr. “Ovo povećava elastičnost, što čini kosu podložnijom lomljenju”, napominje dr. King.

Dr King dalje kaže da ovo posebno važi za određene tipove kose, kao što je “ravna ili talasasta kosa”.
Uravnotežen mikrobiom je neophodan za promicanje zdravog rasta kose i održavanje cjelokupnog zdravlja kose. Kada spavate s mokrom kosom, količina znoja na glavi se povećava, kaže Hill. Ovo, u kombinaciji sa sebumom, nagomilavanjem proizvoda, remeti mikrobiom i ometa zdravlje i funkciju folikula dlake.
Poznati frizer Marty Harper kaže da spavanje s mokrom kosom potiče bakterije da rastu na vašem vlasištu i pramenovima kose. Dr King se slaže, objašnjavajući da vlažni jastuci ili posteljina mogu postati plodno tlo za buđ, koja može dovesti do mnogih problema sa vlasištem i kosom. Što nas dovodi do naše sljedeće tačke…

Mogućnost izbijanja akni

Jedan od problema s vlasištem su akne na tjemenu. Hill objašnjava da hidratiziranje vaše kose zadržava neželjenu vlagu i potiče rast bakterija koje uzrokuju akne na vašem vlasištu, što također može uzrokovati svrab ili bol. U najgorem slučaju: akne na tjemenu mogu se pretvoriti u infekciju vlasišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here