Duško Tošić je i dalje zakoniti suprug Jelene Karleuše, nakon što je u javnost navodno procurila njegova prepiska sa hrvatskom pjevačicom Severinom, on je na svom Instagram storyju objavio video.

Duško Tošić je bio u Istanbulu kada je Kaljuša branio Srbiju od napada hrvatskog pevača, koji je u svojoj priči najavio da voli šetnju Bosforom i da su mu najviše pažnje privukle usidrene jahte. Tošić je očito želio da pošalje poruku Severini, čija je zvijezda eksplodirala nakon privatnog videa na takvom brodu.

Podsjetimo, među porukama koje je Karleuša objavio na svom Fejsbuk nalogu, bivši fudbaler je više puta slao poruke Severini, koja mu je odgovorila oštrim tonom, a sada je, takođe, Jelena zajedno sa njima poslata poruka koja bi se mogla razmotriti i Calleusa ne preuzima nikakvu odgovornost za to.

– Velika tortura tjera čovjeka na bol i sramotu. Pojedi taj sendvič i ne spominji više mog sina – napisala je Severina Jeleni nakon što je osudila komentare hrvatske pjevačice o Srebrenici. – Jedeš spski***** i ne mašuj previše. Pošto se debelu kožu ne plaća ni sendvičima ni novcem, nemate sreće, kao što ste navikli. Radite protiv sopstvenog naroda koji je valjda bio primoran da pati, pa ste spremni da sebe i svog oca i sina nazovete genocidom! odgovorila joj je Jelena.

Da li je u redu spavati sa mokrom kosom? Stručnjaci daju šok odgovore na večno pitanje, a 1 stvar je ključna

Stručnjaci postavljaju pitanje: da li je u redu spavati s mokrom kosom ako se osjećate mrzovoljno? Poslednja stvar koju mnoge žene žele da urade nakon noćnog tuširanja je da osuši kosu fenom. Iako to obično nije težak zadatak, kada ste iscrpljeni, posezanje za fenom nije tako privlačno kao skakanje u udobnost svog kreveta. Ali koliko je loše spavati s mokrom kosom? Odgovor su dali američki stručnjaci “Voguea”.

Svi smo čuli upozoravajuće priče o ovoj lošoj navici ljepote, i nažalost, ovdje smo da vam kažemo da spavanje s mokrom kosom zaista može uzrokovati probleme. Dugoročno će vam biti bolje da prebolite umor i potpuno osušite kosu.

Ovdje stručnjaci dijele prvih pet razloga zašto biste zapravo trebali izbjegavati spavanje s mokrom kosom i daju savjete šta učiniti kada nemate drugog izbora. Čitajte dalje i saznajte više u nastavku. Vaše vlasište i kosa će vam kasnije biti zahvalni.
Efekti spavanja s mokrom kosom

Efekat je zapravo kratkoročno zadovoljstvo kada odete u krevet s mokrom kosom, zbog čega stručnjaci toplo preporučuju da kosu sušite fenom ili je pustite da se potpuno osuši na zraku prije spavanja.

Oni također navode pet najboljih nuspojava koje treba uzeti u obzir: Svi stručnjaci se slažu da je razlog broj jedan zbog kojeg ne biste trebali spavati s mokrom kosom taj što može uzrokovati lomljenje kose. “Trenje između mokre kose i tkanine dok spavate može uzrokovati ispucale vrhove”, objašnjava certificirani triholog Bridget Hill.

“Vlažna kosa ima tendenciju da bude lomljivija jer voda privremeno razbija vodonične veze u strukturi proteina kose”, dodaje njujorški dermatolog Hadley King, dr. “Ovo povećava elastičnost, što čini kosu podložnijom lomljenju”, napominje dr. King.

Dr King dalje kaže da ovo posebno važi za određene tipove kose, kao što je “ravna ili talasasta kosa”.
Uravnotežen mikrobiom je neophodan za promicanje zdravog rasta kose i održavanje cjelokupnog zdravlja kose. Kada spavate s mokrom kosom, količina znoja na glavi se povećava, kaže Hill. Ovo, u kombinaciji sa sebumom, nagomilavanjem proizvoda, remeti mikrobiom i ometa zdravlje i funkciju folikula dlake.
Poznati frizer Marty Harper kaže da spavanje s mokrom kosom potiče bakterije da rastu na vašem vlasištu i pramenovima kose. Dr King se slaže, objašnjavajući da vlažni jastuci ili posteljina mogu postati plodno tlo za buđ, koja može dovesti do mnogih problema sa vlasištem i kosom. Što nas dovodi do naše sljedeće tačke…

Mogućnost izbijanja akni

Jedan od problema s vlasištem su akne na tjemenu. Hill objašnjava da hidratiziranje vaše kose zadržava neželjenu vlagu i potiče rast bakterija koje uzrokuju akne na vašem vlasištu, što također može uzrokovati svrab ili bol. U najgorem slučaju: akne na tjemenu mogu se pretvoriti u infekciju vlasišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here