Ljiljana Tica, omiljena manekenka u bivšoj Jugoslaviji, osvajala je srca svojom neodoljivom pojavom i prirodnim šarmom.Sedamdesetih i osamdesetih godina, najlepša žena velike Jugoslavije za kojom su moćni muškarci gubili glavu i ponos, otkriva detalje burne veze sa Goranom Bregovićem.

  • Modne kuće bile su privučene njezinom neodoljivom pojavom, natječući se jedna s drugom da osiguraju njezino sudjelovanje na njihovim revijama.Unatoč dugogodišnjem životu u inozemstvu, Ljiljana Tica (65) zadržala je snažnu vezu s Beogradom. Ona na grad gleda kao na svoj izvor mladosti i željno se vraća potražiti prijatelje, ostavljajući Njemačku sa srcem punim dragih uspomena.Zanimljive 34 godine Ljiljana Tica radosno je predana svojoj bračnoj zajednici.Njezin suprug, Nijemac Herman Vienna, bio je poznat po svojoj sposobnosti da nasmije gdje god stigne.

    Tijekom boravka u Münchenu već sam bila zaposlena i našla sam se u situaciji da trebam pozirati za fotografiju na konju, ukrašena raskošnim ogrlicama izrađenim od zlata i dijamanata. U tom trenutku mi je on, zaposlenik časopisa, prišao s drskošću da me pozove na piće. Razmišljala sam o podrijetlu njegovog samopouzdanja, ali sam bez oklijevanja prihvatila i ubrzo se našla očarana njegovim šarmom.

    Smatram da je nevjerojatno duhovit, uvijek me u stanju nasmijati na način na koji nijedan drugi muškarac nije uspio. Njegov šarm, inteligencija i velikodušnost doista su iznimne kvalitete. Posjeduje iznimnu razinu energije i strast prema kuhanju i slušanju opernih arija u kuhinji, kako je Gloria podijelila. Ne zadovoljavajući se samo dominacijom modnim svijetom, okušala se i u glumačkim vodama, debitirajući na velikom platnu u filmu “Vojnička ljubav” iz 1976. uz Voja Brajovića, Dragomira Bojanića Gidru i Aleksandra Berčeka. Unatoč tome što su mnogi muškarci žudjeli osvojiti njezino srce, samo je nekolicina odabranih uspjela u tome.

U mladim godinama doživjela je ljupku i veselu romansu s kolegom Momom Jakovljevićem, danas poznatim kirurgom. Ovu vezu karakterizirala je radost, zabavne priče i zajednički smijeh. No, posebno značajno mjesto u njezinu životu imala je veza s proslavljenim glazbenikom Goranom Bregovićem.Ljiljanu je okolina slavila kao oličenje ljepote, a Gorana Bregovića je neodoljivo privukla privlačnost i očaranost vrlo željene manekenke tog vremena. Njihova ljubavna veza trajala je dvije godine, a detalji njihove veze postali su poznati javnosti nakon rastave.

Unatoč glasinama da je pokušavao izbjeći vezu s njom, ipak joj je posvetio nezaboravnu pjesmu Bitanga i princeza. I sama Ljiljana otvoreno je priznala da je njihova veza bila burna, ponajviše zbog njezine posesivnosti i ljubomore, što se kosilo s njegovim karijernim aspiracijama. Njihov prekid dogodio se kao rezultat njezinih emocionalnih zahtjeva koji nisu bili u skladu s njegovim profesionalnim uspjehom. Nakon pobjede na prestižnom izboru “Elitno lice godine” časopisa “Bazar”, Tica je krenula na put u Acapulco na svjetsko natjecanje ljepote. Ova prilika otvorila je vrata raznim svjetskim modnim agencijama, a najprivlačnija ponuda stigla je iz Münchena. Zbog toga se tamo preselila 1983. godine, prenosi scena.hr.

Na velikom prijemu imala je zadovoljstvo upoznati čovjeka koji će joj kasnije postati suprug, tadašnji direktor marketinga njemačke verzije magazina “Elle”. Njihovo vjenčanje održano je na otoku Hvaru 1987. godine. Rođenje sina Lenija u 46. godini donijelo je neizmjernu radost njezinoj obitelji i potpuno joj promijenilo život. Od tada Ljiljana Tica pronašla je novu svrhu i trenutno je uključena u razne poslovne pothvate unutar gastronomske industrije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here