Na fotografiji je noga isječena i trula od kuka do ispod koljena, sa raširenim mišićima, gnojem i krvnim ugrušcima, što je nezaboravno. Stalno mi je dolazilo.

Toliko je jezivo da ne možemo ni objaviti. Ovo su noge Danice Ružić (18), fit, strejt devojke koja je ponos svoje nacije i najbolja mlada odbojkašica Evrope. Invalid je danas, kako je istakao, umirući sebi izvukao glavu, spašavajući noge, nakon operacije koju je privatno obavio profesor. dr Dušan Marić, Novi Sad. Daničin otac Siniša Ružić rekao je da su protiv dr Marića podneli krivičnu prijavu zbog nesavesnog lečenja u Višem tužilaštvu u Novom Sadu i da im je umesto izvinjenja predao račun od 2.333.525 dinara.

– Ne samo da više neću moći da igram odbojku, što je moje doživotno opredeljenje, već neću moći da se bavim ni jednim sportom i nikada neću moći da živim sasvim normalnim životom. Još sam imao godine oporavka i suočio se sa tragičnom situacijom da šta god da uradim, nikada neće ispasti kako sam želeo. Zvanično sam najbolji libero u Evropi u svojoj konkurenciji i sada mi dan kada sam najavljen za 2022. liči na bajku iz daleke prošlosti – kaže tek punoletna Danica. Devojka iz Dubre kod Šapca sanjala je da igra odbojku sve dok prošle godine nije povredila desno koleno i, kako su mislili, otišla je na rutinsku operaciju.

Nismo hteli da mučimo decu u državnim čekaonicama i u redovima, pa smo 5. oktobra otišli kod dr Dušana Marića na pregled u privatnu polikliniku „OrtoMD“ u Novom Sadu. Nakon magnetne rezonance, dr Marić nam je rekao da je puknuo meniskus i da mora na operaciju, što je i uradio na drugoj privatnoj klinici jer mu je, kako nam je rekao, renovirana operaciona sala – rekao je Siniša Ružić za Currier i dodao da Danica je tog dana dobila otkaz, ali je petog dana dobila temperaturu i sutradan su otišli u privatnu bolnicu i izboli joj koleno prije nego što su je vratili kući. Trećeg dana, nastavio je, vratili su se rezultati – rana je bila inficirana Staphylococcus aureusom i ostao je u toj privatnoj bolnici.

– Nekoliko dana kasnije napravili su joj rez od 30 cm na nozi, a zatim joj sekli mišiće dio po dio počevši od prednje strane, kvadricepse da bi spriječili širenje infekcije i izazivanje sepse, itd. 31. oktobra rečeno nam je da je u teškom stanju. i morala je požuriti u VMA, a sutradan je primljena u bolnicu. rekao je Ružić, pokazujući spisak otpuštenih iz Novog Sada, na kojem se navodi i da je pacijentkinja otpuštena u teškom opštem stanju, da joj je potreban kiseonik preko maske, sa obostranim pleuralnim izlivom u plućima… Na VMA je učila da uzima gotovo. dr Nenad Stepić, Odeljenje za supurativne opekotine, Klinika za plastičnu hirurgiju. U otpusnoj listi VMA objavljenoj 29. decembra 2023. godine, na kojoj je dijete provelo skoro dva mjeseca očajnički boreći se za život na jedinici intenzivne njege, pisalo je da su nekrotizirani ili mrtvi/truli mišići, fascije (zamotane (membrana mišića)) a iz rane se ispušta masno tkivo, gnoj i sadržaj krvi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here