U Višem sudu u Beogradu danas su saslušana tri svedoka iz Osnovne škole Vladislav Ribnikal protiv ubice dečaka, njegovih roditelja Vladimira Kekmanovića i Miljane Kekmanović.

Danas je u svojstvu svjedoka trebalo da bude saslušana i dječakova majka, ali ponovo nije došla na ročište! „Žao mi je što se nešto promenilo, ali posle krivičnog postupka stvari joj zaista nisu išle kako treba“, javila se kao svedok Marina Iverja (Lidija Maksić), psihologinja koja radi u osnovnoj školi. Bila je sa dečkom sa kojim je imala samo jedan solo intervju, kada je bio u prvom razredu. – Poznajem ga samo kroz grupni rad, nikada nismo radili sami. Prilikom obilaska nastave nisam primetio da se isticao po bilo čemu, a sedam godina nikada nije ni zabeležen u beleškama – rekao je školski psiholog i dodao:

Odgovarajući na pitanja majke ubijenog dječaka Andrije Čikića “Jeste li čuli od djece da se čudno ponaša” i “Da li ste znali da je njegov razrednik primijetio da ne pokazuje nikakve emocije dok recituje emotivnu pjesmu”, ona Odgovor je bio negativan, kao i vaspitačica Jelena Vujičić, koja je saslušana kao naredni svjedok. Učiteljica Bukit Siki potvrdila je da je školska procedura bila da razgovara sa djecom na smjenama razreda.

Uglavnom je to procedura, ali ponekad roditelji ne žele da se to uradi. Ovo je bila posebna situacija jer je roditeljski zahtjev već bio podnesen, a on mora da je prebačen u dvojezično odjeljenje u sedmom razredu, tako da ga nismo intervjuirali. “, rekao je učitelj. Željela je znati kako se on prilagođava nakon promjene smjene, a direktorica joj je rekla da se jako dobro prilagođava.

Nikad ga nisam primjećivao u pauzama ili u hodniku, niti sam imao lični kontakt sa njim”, rekao je Vujčić. Inače, sudija Bojana Kogulić je svjedokinju Vujčić u više navrata upozoravala da stoji mirno i da se ne grči, te je zbog toga postala nezadovoljna pitanjima koja su joj postavljena. Odgovarajući na pitanja advokata Marine Ivelje, Miljana Kecmanović je u mejlu školi rekla da je dječak, kada je zamolila sina da promijeni smjenu, prvo pitao Kako je to moguće kada učiteljica uputi ovaj zahtjev, a ona samo kratko? Odgovor je “ne”. – Nisam znao da je išao na streljanu, da sam znao rekao bih roditeljima, nije mesto za tinejdžere.

Konačno, penzionisana učiteljica Vesna Belavi takođe je svedočila da je dečak bio učenik njegovog odeljenja od prvog do četvrtog razreda.

Odličan je učenik i svi njegovi prijatelji ga vole jer je zabavan i ima mnogo znanja i priča im o knjigama koje je pročitao i svojim interesovanjima. Nikad se nije mešao u tuđe svađe, ali je voleo da sudi ko je bio u pravu, a ko nije – rekla je učiteljica Vesna na pitanje da li je primetila da ga roditelji pritiskaju, odgovorila je: – Nisam, ali on je pored redovnog udžbenika uvek imao i knjižicu iz matematike drugog izdavača da bi je mogao da reši i uradi sve zadatke. Nikada nisam primijetio da se na bilo koji način ponaša ovako.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here