Film je inspirisan neverovatnom pričom o ženi koja je živela sa 32 muškarca na napuštenom ostrvu. Tokom Drugog svetskog rata, značajan događaj se odigrao na malom ostrvu Anantahan u Marijanskom arhipelagu u Tihom okeanu, koje ima površinu od samo 33 kvadratna kilometra.

  • Između 1945. i lipnja 1951. na otoku Anatahan dogodio se nesvakidašnji događaj koji je uključivao Japanca po imenu Kazuko Higa i grupu od 32 čovjeka koji su neočekivano okupljeni i koegzistirali sedam godina. U ovom neusporedivom okruženju dogodila se konvergencija strasti i agresije, potaknuta prisutnošću jedne žene i dva vatrena oružja, što je dovelo do niza nesretnih incidenata koji su razotkrili zlokobne aspekte ljudskog ponašanja.

    Vojna operacija koja je započela napadom na otok Anatahan sada se obično naziva “Incident na otoku Queen Anatahan”. Nakon završetka Prvog svjetskog rata, Japan je stekao potpunu kontrolu nad otokom Anatahan. Nakon rata, Japan je na ovom otoku osnovao Naniang Xingfa. Kako se Drugi svjetski rat odvijao, Japan je provodio strategiju slanja mladih pojedinaca na otoke razorene sukobima.

    U dobi od 16 godina, Kazuko Higa, mlada djevojka podrijetlom s Okinawe, krenula je 1939. godine na putovanje na Marijansko otočje, tražeći utočište od svog brata. Saipan je bio njezina prva stanica, a zatim Bakan, sve dok nije naposljetku pronašla svoj dom na Anatahanu, istom otoku na kojem je njezin suprug Jengi bio zaposlen u jednoj korporaciji. S nepunih 18 godina ušla je s njim u brak.

    Na svom novom položaju, Zheng je bio odgovoran za nadgledanje rada oko 20 lokalnih radnika koji su bili zaposleni na plantaži kokosa. Usred nemira Drugog svjetskog rata, Dzhengi i Kazuko neočekivano su se našli na mirnom otoku Anatahanu, koji je zbog svoje male veličine ostao uglavnom netaknut ratnim kaosom. Međutim, njihov miran život naglo je prekinut kada je Jongli, još jedan autoritet na otoku, postao očaran Kazukinom ljepotom.

    Tijekom rata, Japan je nailazio na sve veće poteškoće, što je navelo Sjedinjene Države da započnu nemilosrdan napad na teritorije koje su držali Japanci. Ova se ofenziva na kraju proširila do obala Anatahana. U isto vrijeme kada je američka vojska započela zračne napade na otok, Zhengli je odlučila napustiti Kazuko i njezina dečka. Srećom, par se uspio uspješno sakriti.

Njihov se odnos razvijao kroz obrazac smirenih interludija i trenutaka pojačanog angažmana, produbljujući njihovu ovisnost jedno o drugome. Preuzeli su uobičajene uloge ljubavnog para, marljivo brinući o svojim usjevima i upravljajući zajedničkim kućanstvom. Na određeni datum, 12. lipnja 1944., dogodio se razoran incident kada su američke snage napale i uništile tri japanska ribarska broda. Ovaj tragični događaj rezultirao je gubitkom 31 života, uključujući 10 japanskih vojnika i 21 ribara.

Sastavljena uglavnom od pojedinaca u ranim dvadesetima, posada je uključivala jednog člana koji je imao samo 16 godina. Zarobljeni na otoku, njihova sposobnost da izdrže ovisila je o hrabrom činu nesebičnosti, pribjegavanju krajnjoj mjeri iskrvarivanja do smrti. U njihovoj hrabroj borbi protiv gladovanja, prehranjivali su se isključivo od banana i papaje. Kako su se dani pretvarali u tjedne, njihova potraga za hranom se pojačavala, što ih je na kraju dovelo do prebivališta Kazuka i Jonglija.

S neizmjernom srećom po dolasku svojih sumještana, simpatični par ih je ljubazno dočekao i pružio potrebnu podršku. Početak razornog incidenta Početna katastrofa samo je označila početak znatno veće nesreće koja će trajati sljedećih 7 godina. Kao rezultat toga, Japan, koji je poražen u ratu i predao se 2. rujna 1945., ostao je nesvjestan ove stvarnosti dok je boravio na otoku Anatahan, odsječen od ostatka svijeta.

Nakon egzodusa većine, na otoku je ostala mala skupina ljudi koju čini 10 vojnika, 21 ribar te par Kazuko i Jongli. Ovi otporni pojedinci donijeli su namjernu odluku da u potpunosti prihvate samotnjački život, ovisno isključivo o vlastitoj domišljatosti da izdrže. Stoka koju su uzgajali, uključujući i goveda i perad, ubrzo je postala njihov primarni izvor prehrane, tjerajući stanovnike otoka da se odvaže i sami se hrane lovom.

Kao usamljena ženka u grupi od 32 mužjaka, Kazuko je imala izuzetan tretman i plijenila je pažnju svakoga od njih. Međutim, njezin emotivni pratitelj, koji je bio u njezinoj pratnji, pobrinuo se da se svi prema njoj odnose s najvećim poštovanjem. Zapravo, jedan član grupe čak je predložio ideju o braku za par, što bi učinkovito stalo na kraj svim fantazijama oko mlade Kazuko. Nakon njihovog vjenčanja, par se namjerno odlučio distancirati od ostatka stanovnika otoka, žudeći za prividom privatnosti. Oni koji posjeduju oružje stječu autoritet i preuzimaju kontrolu.

Tijekom mjeseca kolovoza 1946. dogodila se važna transformacija kad su dvije osobe krenule u lov duboko u džungli. Tijekom svog putovanja naletjeli su na ostatke američkog zrakoplova i naletjeli na komplet vatrenog oružja popraćenog streljivom. Kćeri tih osoba bile su te koje su na sebe preuzele vodstvo i odgovornost pronalaženja odgovarajućih životnih partnera. Naime, Kazuko je donijela odluku o vjenčanju za oboje. Kako su se napetosti među zajednicom pojačavale, počeo se pojavljivati ​​niz misterioznih smrti.

Situacija se na kraju razvila, otkrivajući pojačane napetosti između uključenih pojedinaca, što je u konačnici dovelo do destruktivnog ishoda korištenjem nasilja. Postalo je očito da prisutnost žene koju dijele dvojica naoružanih muškaraca predstavlja ozbiljan rizik, što je Jonglua natjeralo da donese odluku o odlasku iz te specifične zajednice. Nažalost, dogovor dva muža i jedna žena pokazao se neizvodljivim, što je rezultiralo sukobom između dvije strane.

Pobjedniku ovog sukoba dodijeljeno je isključivo vlasništvo nad suprugom, a kao nagradu je dobio dva komada vatrenog oružja. Srceparajući incident dogodio se na moru, a rezultirao je nesretnom smrću jedne osobe tijekom nesreće u ribolovu, što je dokumentirano na upečatljivoj fotografiji koju je snimila Kazuko Higa na otoku Anantahan. Nakon toga, Jongli, lokalni stanovnik, iskoristio je priliku da povrati napušteno oružje, a pratio ga je još jedan stanovnik otoka.

Potraga za dominacijom i autoritetom na otoku naposljetku je dovela do podmuklog putovanja. Okrutnim igrom sudbine, Jongli je doživio sličnu smrt samo mjesec dana kasnije, a dvije godine kasnije drugi vlasnik vatrenog oružja. Posljedice ove borbe za vlast bile su razorne, što je rezultiralo tragičnim gubitkom devet života. Molba za rješenje najstarijeg mještanina otoka stigla je kad je sukob već odnio brojne žrtve. Nažalost, oduzeta su još četiri života prije nego što se kaos konačno stišao.

Populacija otoka počela je s 32 osobe, ali se postupno smanjila na samo 16. Bilo je iznenađujuće otkriće da je jedini izvor opasnosti na otoku žena. Kako bi se razriješili sukobi i uspostavio sklad, postalo je imperativ ukloniti je iz jednadžbe. Imajući to na umu, osmišljen je brzi plan za njezino uklanjanje. U međuvremenu, suosjećajni čovjek preuzeo je na sebe da je obavijesti o neposrednoj opasnosti.

Sklonivši se u neprobojne dubine guste džungle, vješto je izbjegla uhićenje 1951. godine, izdržavši nevjerojatna 33 dana preživljavanja unatoč svim izgledima. Sreća je intervenirala kada je američki ratni brod slučajno naišao na njezino mjesto, spasivši i nju i nasukane pojedince na otoku.

Kazuko se nametnula kao dominantna figura na otoku, osvajajući javnost i medije svojim neodoljivim šarmom. Tijekom godina njezinu zadivljujuću priču i zamršene odnose s 32 osobe Hollywood je ovjekovječio na filmskom platnu. Nažalost, u dobi od 49 godina, Kazukin život naglo je prekinut razornom snagom bolesti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here