Serijal filmova Žikina dinastija definitivno spada među najgledanije i najpopularnije na našim prostorima. Radnja prati ljubavnu priču mladog para Bobe i Marije, prikazujući mnoge životne situacije na humorističan način.

  • Doživjeti gubitak drage osobe uvijek je težak put, čak i za one koji su stalno u javnosti. Odlazak poznatih ličnosti ne prestaje izazivati ​​tugu među njihovim odanim navijačima. U današnjoj priči predstavljamo priču usredotočenu na visoko cijenjenu glumicu koja potječe iz naše neposredne blizine. Rialda Kadrić Šebek, proslavljena jugoslavenska glumica, osvojila je srca gledatelja ulogom Marije u cijenjenoj predstavi “Žikina dinastija”.

    Marija, omiljena glumica poznata po ulozi u seriji, pokazala je ogromnu hrabrost dok se suočavala i svladavala razne prepreke. Odlučna da krene na transformativno putovanje, odvažno je odlučila otići u London na dulje vrijeme. Tijekom ove ekspedicije razotkrila je misterij iza svoje dugotrajne odsutnosti. Rođena u Beogradu, krenula je u svoje svjetovne avanture 1963., da bi konačno otkrila svoj pravi dom u živopisnom gradu Londonu. Tu je nastavila svoju uspješnu karijeru kao visoko uspješna psihoterapeutkinja.

    Nažalost, njezino ovozemaljsko postojanje prerano je prekinuto u Ateni u 56. godini života. Ipak, neustrašivo je otkrila prepreke na koje je nailazila i događaje koji su je natjerali na odlazak iz showa. Ova čudesna osoba postala je poznata sa samo 14 godina izvanrednom izvedbom u renomiranoj produkciji “Lude godine”.

    Nakon njezinih vrlo hvaljenih izvedbi kao Mary u brojnim prilikama, konačno je započela novu fazu svog života. Tijekom ranih 1990-ih donijela je ključnu odluku da se preseli u Veliku Britaniju. Nakon što je stekla iskustvo kao neovisna novinarka i dopisnica u Ujedinjenom Kraljevstvu, namjerno je preusmjerila svoj fokus na područje psihoterapije, posebno se koncentrirajući na psihoanalizu.

Uz nepokolebljivu predanost, neumorno je slijedila svoju pravu svrhu, ulažući u nju svaki djelić sebe. Ipak, njezin put bio je pomućen dubokim emocionalnim ožiljkom povezanim s njezinom majkom. Nakon što je primila vijest o majčinoj smrti, obuzela ju je burna mješavina tjeskobe i tuge, natjeravši je da ostane u Londonu i započne novo poglavlje na svom putu.

Nakon što je provela tri desetljeća boraveći u raznim zemljama, njezin se život promijenio nakon značajnog događaja. Razmišljajući o dubokom učinku majčine smrti, otvoreno priznaje da je to odigralo ključnu ulogu u njezinu izboru da krene na put psihoterapije. “Usred eskalacije jugoslavenskog sukoba 16. siječnja 1991. moja je majka doživjela tragičan kraj na užurbanim beogradskim ulicama.

U određenom je trenutku dala izjavu da je ovaj ključni trenutak poslužio kao katalizator njezine odluke da ostane u Londonu i započne novo poglavlje. Kada je govorila o svojim profesionalnim nastojanjima, stavila je veliki naglasak na značaj aktivnog uključivanja u smislene razmjene s klijentima, dok je također marljivo promatrala zamršenu dinamiku terapijskog saveza i pojavu nesvjesnih elemenata unutar tog određenog okvira.

Shvaćajući moguću zabunu koja bi mogla nastati tijekom ovog putovanja, naglasila je važnost pružanja nepokolebljive podrške bez kritike, pridržavanja apsolutne povjerljivosti i njegovanja sigurnog okruženja koje promiče iskren i otvoren dijalog.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here