U današnje vrijeme postoje brojni slučajevi u kojima određene žene nisu u stanju ispuniti svoje obveze majke. Ovaj se fenomen može pripisati mnoštvu čimbenika, što rezultira time da neke žene dožive značajnu promjenu u svojim okolnostima do dobi od 50 godina. Carstvo mogućnosti je golemo, kao što pokazuje izvanredna priča koju ćemo podijeliti iz Južne Amerike.

U prvim mjesecima 1939. godine, roditelji koji su živjeli u osamljenom selu u Peruu primijetili su neobičan događaj kod svoje petogodišnje kćeri. Uznemireni ovim otkrićem, Tiburelo Medina i Viktorija Losea odlučili su preseliti svoje malo dijete iz Tikrape u Limu na liječničku procjenu. Pedijatri koji su procjenjivali Medinu bili su zapanjeni njezinom situacijom, koja je naposljetku izazvala široko međunarodno zanimanje, na užas Medine i njezine obitelji. Identitet Medininog oca do danas ostaje neotkriven, a ona i njezina obitelj aktivno izbjegavaju pozornost javnosti i odbijaju bilo kakve zahtjeve za intervju.

  • U izvanrednom događaju koji se dogodio 14. svibnja 1939. godine, Lini Medini, koja je imala samo 5 godina, 7 mjeseci i 21 dan, učinjen je carski rez koji je rezultirao rođenjem zdravog dječaka. Ova izvanredna pojava učvrstila je Linin status najmlađe majke u zabilježenoj povijesti. Postavlja se pitanje: kako se takva pojava uopće mogla dogoditi? Lina Medina, stanovnica siromašnog sela u Peruu, rođena je 23. rujna 1933. i bila je jedno od devetero djece Tiburela Medine i Victorije Lose.

Otkriće Linine trudnoće u tako nježnoj dobi šokiralo je i njezine roditelje i javnost. Stručnjaci pedijatrijske endokrinologije iznijeli su hipotezu da je Lina možda bila pogođena rijetkim genetskim stanjem zvanim preuranjeni pubertet, što bi moglo objasniti rani početak njezinog fizičkog razvoja.

S manje od osam mjeseci, Lina je navodno doživjela prvu menstruaciju, pokazujući znakove naprednog tjelesnog razvoja poput zrelih grudi, proširenih bokova i ubrzanog rasta kostiju. Unatoč tim ranim promjenama, Lina je ostala malo dijete. Identitet oca djeteta nikada nije otkriven, pa je ostao obavijen velom tajne. Nedostaju konkretni dokazi o okolnostima trudnoće i identitetu oca, što dovodi do pukih nagađanja.

  • Kako bi sačuvali svoju privatnost, Medina i njezini roditelji odbijali su medijske zahtjeve za intervjue i priče, čak i kad su im nudili novčane poticaje. Američki novinari pokušali su intervjuirati najmlađu majku na svijetu, no Lina i njezina obitelj uporno su odbijali javno govoriti o tome.
  • Lina Medina, misteriozna osoba koja je živa do danas, prešla je prekretnicu svojih osamdeset godina na ovoj zemlji. Nažalost, njezin sin Gerardo, rođen 1939., doživio je cvjetno djetinjstvo, ali je tragično izgubio bitku s bolešću kostiju u dobi od 40 godina 1979. Nakon ovog razornog događaja, Lina je krenula na novi put tajnice, udajući se i rađajući drugog sina u svojim tridesetima.
  • U NASTAVKU NEKOLIKO PODATAKA O MAJČINOJ DUŠICI

    U različitim regijama ova se biljka naziva mnoštvom imena uključujući majčinu dušicu, divlji bosiljak, poponac, poljski timijan, vrtni timijan i vrisak.

Majčina dušica, poznata i kao majčina dušica, posjeduje izvanredna ljekovita svojstva za niz bolesti koje prvenstveno pogađaju žene. Učinkovito pospješuje eliminaciju toksina povećanjem proizvodnje urina i pomaže u prirodnom procesu menstruacije. Štoviše, majčina dušica olakšava pobačaj i potiče nesmetan porod tijekom poroda. Ublažava nelagodu uzrokovanu grčevima u želucu i maternici, pružajući olakšanje od menstrualnih bolova.

Snažna antiseptička svojstva timijana čine ga vrlo učinkovitim u borbi protiv infekcija unutarnjih organa, dišnog sustava i urogenitalnog trakta. Osim toga, ova izvanredna biljka revitalizira pojedince, poboljšavajući mentalne i fizičke funkcije. Služi kao vrijedan lijek za različita stanja, uključujući:

Majčina dušica je stekla priznanje kao pravi lijek za mnoga stanja, poput neuroza, alkoholizma i depresije. Posebno je vrijedna pažnje njegova učinkovitost u borbi protiv ovisnosti o alkoholu, jer izaziva nelagodu u želucu, mučninu i povraćanje, učinkovito smanjujući želju za još alkohola. Uranjanje u terapeutske kupke odavno je poznato kao sredstvo za jačanje uma i tijela, nudeći predah od raznih neurotičnih tegoba.

Poznato je da konzumacija čaja ili sirupa od matičnjaka poboljšava spolne funkcije i ublažava slabost i seksualne smetnje. Osim toga, pruža dobrobit osobama koje pate od respiratornih bolesti uključujući astmu, bronhitis, emfizem i tuberkulozu. Pospješujući iskašljavanje otapanjem sluzi, ovaj čaj ili sirup djeluje kao antiseptik za ublažavanje kašlja i spriječiti prijenos infekcija.

Timijan ima baktericidna svojstva koja se bore protiv infekcija maternice, što ga čini korisnim za zdravlje žena. Također pomaže u poticanju i reguliranju menstrualnog toka, nudeći terapeutske prednosti za različite ženske bolesti. Osim toga, timijan se preporučuje za ublažavanje migrena, problema s mjehurom i bubrezima, želučanih problema, anemije, prekomjernog stvaranja žuči, angine, reume, difterije, napadaja, nesanice, te sprječava nesvjesticu.

Primjena ulja timijana u medicini je široka i obuhvaća liječenje raznih stanja kao što su paraliza, moždani udar, multipla skleroza, atrofija mišića, reumatizam i uganuća. Važno je napomenuti da je eterično ulje dobiveno iz majčine dušice bogato cimolom, koji može biti štetan ako se pretjerano konzumira. Nadalje, ulje majčine dušice koristi se za ublažavanje nadutosti, probavnih smetnji i poboljšava protok krvi.

Majčina dušica, vrlo svestrana biljka, posjeduje širok raspon prirodnih svojstava. Poznat je po svojim svojstvima afrodizijaka, antiseptika, antioksidansa, antispazmatika, antiretika, adstringenta, antitusika, anthelmintika, digestiva, diuretika, dijaforetika, dezodoransa, emenagoga, ekspektoransa, karminativa, mikotika, sedativa i tonika. Osim toga, timijan se obično koristi kao kulinarski začin i poznat je po svojim mističnim svojstvima. U starom Egiptu, limunska trava imala je značaj u ceremonijalnim ritualima, posebno u čišćenju i zaštiti pokojnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here