Svet je veliko mesto, a mnoge kulture širom sveta imaju različite načine lečenja bolesti i rešavanja problema. Jedan od najpoznatijih prirodnih pristupa lečenju je kineska medicina. Danas otkrivamo drevnu tehniku istočne medicine koja je i danas veoma popularna.

  • Akupresura, koja vuče korijene iz drevne Kine, i dalje je široko priznata i uspješna metoda za ublažavanje boli. Opsežne studije dosljedno su pokazale da kada se akupresura pravilno primjenjuje, ona daje pozitivne rezultate, posebno u smislu upravljanja bolovima i općeg zdravlja. Značajna prednost i akupresure i refleksologije je u tome što pojedinci mogu lako sami prakticirati ove tehnike.

    Vještom primjenom restorativne masaže, refleksologije i akupresure ciljano se ciljano na određene regije ruku i stopala promiče cjelokupno blagostanje i ublažava bilo kakva nelagoda. Kombinirani napori refleksologije i akupresure ne samo da nude olakšanje od boli, već i ublažavaju simptome poput mučnine, vrtoglavice i raznih drugih oblika nelagode.

    Ritmički otkucaji srca ostaju konstantni bez greške. Unatoč tome, postoje slučajevi kada otkucaji srca dožive iznenadni skok, obično potaknut osjećajem tjeskobe i nelagode. Opsežni dokazi podupiru učinkovitost akupunkture kao održivog izbora liječenja. Iako se palpitacije općenito smatraju bezopasnom manifestacijom prirodnog napredovanja starosti, akupresura predstavlja neinvazivnu alternativu koja koristi prste umjesto igala.

    Zamislite spokojnu prostranost mirnog oceana. Kako biste postigli stanje smirenosti, nježno pritisnite akupresurnu točku koja se nalazi u središtu prsne kosti, koja se obično naziva “More spokoja”. Delikatnim pritiskanjem ove specifične točke palcem i vježbanjem polaganih, dubokih udisaja otprilike 1-2 minute, možete sudjelovati u tehnici poznatoj kao “more mira”.

    Primjena ove metode predstavlja mnoštvo značajnih prednosti i pokazala je svoju učinkovitost u liječenju niza bolesti uključujući tjeskobu, respiratorne probleme, probleme povezane s dojkama i razna druga stanja. Regija smještena između obrva, koja se obično naziva točka trećeg oka ili točka 2, ima značaj unutar duhovnih i metafizičkih područja, služeći kao svojevrsno utočište. Aktiviranjem i uključivanjem u točku trećeg oka može se postići mnoštvo dobrobiti.

Za učinkovito ublažavanje niza problema uključujući poremećaje spavanja, nesanicu, glavobolje, probleme s očima, vrtoglavicu i začepljenost nosa, ključno je održavati stalnu koncentraciju na ovom području. Aktivacija ove točke ima ogroman značaj. Da biste to postigli, zauzmite opušteni položaj i zatvorite oči. Srednjim prstom i dlanovima nježno pritisnite ovo specifično područje, stimulirajući ga u trajanju od jedne minute dok duboko dišete.

Abdominalni refleksolozi snažno podržavaju točku 3 podlaktice kao vitalnu točku za pospješivanje disanja i stvaranje ugodnog osjećaja stimulacijom pokreta. Oni koji traže olakšanje često gravitiraju ovom poznatom odredištu poznatom po svojoj stručnosti u refleksologiji i akupunkturi. Upravo na ovom mjestu pojedinci mogu otkriti lijek za neravnotežu u energiji koja je posljedica stresa i tjeskobe.

Ova specifična točka, smještena na dlanu, ima golemu važnost budući da se nalazi duž ključnog energetskog puta poznatog kao meridijan. Primjenom pritiska na ovo područje može se doživjeti značajno oslobađanje od stresa, kao i poboljšana koncentracija. Nadalje, položaj ove točke izravno utječe na vitalne organe kao što su srce, jetra i gušterača, čineći je još korisnijom za opću dobrobit.

Opće je prihvaćeno da jetra služi kao mjesto za pohranu akumuliranog stresa, što je čini idealnim žarištem za rješavanje simptoma povezanih sa stresom, kao što su glavobolje, nesanica, nelagoda u želucu i probavne smetnje. Ako slučajno imate malo slobodnog vremena, razmislite o masaži gornjeg dijela tijela kao učinkovitom lijeku za ublažavanje stresa koji se nakupio u tom području.

Čovjek može pronaći utjehu i ublažiti mentalnu nevolju vršeći pritisak na određeno mjesto koje se naziva stopalo-12. Refleksolozi tvrde da se fokusiranjem na ovaj specifični meridijan, koji se nalazi na sredini stopala, može uspješno riješiti probleme povezane s gušteračom. I ključno je uvijek imati na umu jedan bitan savjet: rješenje za sve leži u nekompliciranom činu disanja. Održavanjem ravnomjernog i dubokog daha može se izazvati stanje smirenosti, koje obuhvaća i fizičko i mentalno područje.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here