Svakodnevno se izlažemo nepotrebnim teretima i bezbrojnim štetnim ponašanjima koja često rezultiraju osjećajem uskraćenosti i nesreće, osobito kod žena. Kako bismo potaknuli esencijalnu pozitivnost potrebnu za istinsku sreću, postaje ključno uključiti i manje i značajne promjene u naše živote. Ovdje ćemo navesti tri jednostavne promjene kojih se morate odreći kako biste postigli višu razinu zadovoljstva i blaženstva.

1. Želja za savršenstvom

Potraga za neostvarivim univerzalna je ljudska čežnja, bilo da se radi o karijeri, odnosima, obitelji ili fizičkom izgledu. Unatoč tome, bitno je priznati da ti ideali postoje isključivo u našim umovima. Ideja da drugi žive besprijekorne živote dok mi čeznemo za više nije ništa drugo nego varljiva fatamorgana. Nesavršenosti su posvuda oko nas, a težnja za idealnom egzistencijom nalik na one prikazane u filmovima je besplodna. Umjesto toga, trebali bismo prigrliti svoje nesavršenosti i crpiti sreću iz jednostavnih životnih radosti.

2. Negativna perspektiva

Psiholozi tvrde da na našu ukupnu sreću i raspoloženje značajno utječu negativne misli i pesimističan način razmišljanja. Nažalost, naši su životi prepuni neizbježnih negativnih pojava i situacija s kojima se moramo suočiti. Kao takvo, izlaganje daljnjim negativnim mislima je suvišno. Kada se pojave negativne misli o sebi, svom zanimanju, nekoj drugoj osobi ili bilo kojem drugom aspektu života, korisno je zastati i potražiti pozitivne stvari u tim okolnostima. Time će se pokazati da pozitiva itekako postoji, prenosi zpodovna.hr.

Način na koji su ljudi živjeli u prošlosti bio je drastično različit od naših sadašnjih iskustava. Razmišljanje o prethodnim događajima ima tendenciju nakupljanja negativnih osjećaja. Bilo da uključuje razmišljanje o prilikama koje su propuštene ili žaljenje za prošlim vezama, zanimanjima ili načinima života, fiksiranje na prošlost neizbježno stvara osjećaje tuge, čežnje i razočaranja. Kako bismo postigli sreću, imperativ je osloboditi se prošlosti i prigrliti izglede koji nas čekaju u budućnosti.

Dok prošlost ostaje nepromjenjiva, vi posjedujete moć oblikovanja sadašnjosti, zbog čega je nužno pristupiti joj s optimističnim pogledom. Usmjerite pažnju na neposrednu okolinu ili ono što je pred vama, jer se u tim trenucima može pronaći istinska radost. Ova informacija je preuzeta sa stil.kurir.rs.

Dodatni tekst:

Opsesivno-kompulzivni poremećaj (OKP), klasificiran kao anksiozni poremećaj, karakterizira pojava uznemirujućih opsesivnih misli u kombinaciji s vidljivim ili neprimjetnim kompulzivnim radnjama. Unutar ovog stanja, pojedinci su podvrgnuti prisutnosti jedne ili više ponavljajućih misli ili slika koje izazivaju tjeskobu i uznemirenost.

Jedna od karakteristika opsesivnih misli je njihova sklonost sukobu s temeljnim vrijednostima i moralnim načelima pojedinca. Te se misli često usredotočuju na nanošenje ozljeda sebi ili drugima, često uključujući činove ekstremnog nasilja ili čak razmišljanje o samoubojstvu. Osim toga, mogu se baviti seksualno neprikladnim ponašanjem, poput incestuoznih ili pedofilskih misli. U slučaju heteroseksualnih osoba, te se misli mogu manifestirati kao slike i ideje koje sugeriraju homoseksualne sklonosti.

Nadalje, pojedinci se također mogu susresti sa svetogrdnim idejama, uključujući izgovaranje psovki usmjerenih na božansko biće. Oni koji su podvrgnuti ovim upornim mislima ili mentalnim slikama stalno su u strahu da bi mogli djelovati prema tim mislima.

Čvrsto se drže uvjerenja da je priroda njihovih misli na neki način povezana s njihovim karakterom, pa se etiketiraju kao potencijalni “ubojice, prijestupnici, počinitelji zlostavljanja djece i tako dalje”. To samo pojačava njihovu strepnju i nelagodu. Naposljetku, oni dolaze do zaključka da sama prisutnost štetnih misli ili slika u njihovom umu označava njihovu sposobnost da poduzmu takve radnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here