Prva dama Srbije nije od onih koji traže medijsku pozornost niti se često pojavljuju. Umjesto toga, dosljedno pokazuje poštovanje prema svim događajima koji se dogode, iako rijetko daje intervjue za tisak.

Svima je poznato da je cijenjena voditeljica Tamara Vučić u braku s aktualnim predsjednikom Srbije. Imaju zajedničkog sina Vukana. Predsjedniku je ovo drugi brak jer je prethodno bio u braku s pokojnom Ksenijom Vučić, poznatom novinarkom, a zajedno su dobili dvoje djece. Amara Vučić, supruga Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, oglasila se na Instagramu povodom proslave sedmog rođendana svog sina Vukana.

Supruga srpskog lidera često dijeli slike sa svojih službenih putovanja, kao i osobne fotografije koje bilježe radosne trenutke s njihovim voljenim djetetom. Naša njegovana težnja konačno se ostvarila prije sedam godina kada je živahni, ljupki i privrženi dječak postao sastavni dio našeg postojanja. Ispunjeni odlučnom odlučnošću i bezgraničnim entuzijazmom, krenuli smo na ovo uzbudljivo putovanje, ulijevajući mu radost, dinamiku i vitalnost.

Majka s oduševljenjem uzvikuje da je svaki dan razlog za slavlje, a kontinuirani tok dobrih želja nastavlja se bez zastoja. Tamara Vučić, diplomirana politologinja, rođena je u Beogradu 1981. godine, a odrasla je u Loznici. Trenutno živi u glavnom gradu Srbije. Tamara i Aleksandar Vučić 2017. godine dobili su sina Vukana. Prije nego što je njezin suprug preuzeo dužnost predsjednika Srbije, o Tamari Vučić bilo je vrlo malo informacija.

  • Kasnije su mediji otkrili da je Tamara Vučić, prva dama Srbije, završila Fakultet političkih znanosti te da je od 2010. bila savjetnica za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova. Tamara je poznata po svom izvanredna filantropska nastojanja tijekom svog mandata. Surađivala je s cijenjenim pojedincima kao što su Emine Erdoğan, Michelle LaVaughn Obama i Peng Liyuan, između ostalih. Tamara Vučić završila je osnovno i srednje obrazovanje u Loznici prije nego što je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu.

Nažalost, zatajila se svaka njezina uključenost u srbijansko ministarstvo vanjskih poslova prije dolaska u vladu. Kao što je navedeno na njezinom profilu na Linkedinu, radila je kao savjetnica za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova od 2010. Unatoč tome što je njezin suprug preuzeo dužnost, rijetko se pojavljivala u javnosti i suzdržavala se od davanja intervjua, što je rezultiralo ograničenim znanjem o njezinoj pozadini i obrazovanju povijest dostupna srpskom narodu.

Tijekom svojih mladih godina Tamara je očito razmišljala o karijeri modela, kao što je spomenuto u medijskom članku. Međutim, na kraju je odustala od toga, navodeći kao razlog nedostatak strasti za industriju. Novinarka koja je napisala članak ističe Tamarinu usredotočenost na razvoj cjelokupnog karaktera, a ne samo oslanjanje na svoj fizički izgled. Osim toga, odlomak naglašava njezinu široku privlačnost i izvanredna akademska postignuća dok je živjela u Loznici, kao i njezinu odliku kao jedne od najuspješnijih učenica u osnovnoj i srednjoj školi.

U kasnim dvadesetima dobila je mjesto savjetnice u Ministarstvu vanjskih poslova. Naime, na njezinom profilu na LinkedInu istaknut je uspjeh završetka studija na Diplomatskoj akademiji, koja je smještena u sklopu istog ministarstva. Oči javnosti prvi put su joj se obratile 2013. godine, kada je stupila u brak s bivšim ministrom obrane i prvim potpredsjednikom Vlade Srbije. Ipak, tek u ožujku 2016. prvi put se pojavila u srpskim medijima.

amara, žena koju je Vučić skrivao pune tri godine, svojom je upečatljivom prisutnošću privukla veliku pažnju medija dok je krasila Bijeli dvor na svečanom ručku princeze Katarine Karađorđević. Na ovaj ekskluzivni događaj, održan povodom Međunarodnog dana žena, pozvano je samo četrdesetak uglednih žena. Nadalje, u listopadu iste godine Tamara je ugostila Michelle Obamu, bivšu prvu damu Sjedinjenih Američkih Država, na prijemu održanom u New Yorku.

  • Tijekom događaja, Tamara se uključila u raspravu s poznatim pojedincem koji predstavlja “Autizam govori”, vrlo cijenjenu organizaciju. Za razliku od svog supruga, koji je aktivno sudjelovao u kampanji za predsjedničke izbore 2017., Tamara se svjesno odlučila suzdržati od angažmana. Umjesto pratnje supruga tijekom glasanja, Vučić je odlučio da uz njega bude kći Milica. Ipak, Tamara je svojom gracioznošću i šarmom osvojila brojne pojedince na Vučićevoj inauguraciji u lipnju 2017.

Otkako je njen suprug preuzeo dužnost predsjednika Srbije, Tamara se svim srcem posvetila angažmanu u humanitarna nastojanja. Kao jedna od supružnika globalnih lidera, aktivno podržava Autism Speaks, organizaciju posvećenu pomaganju osobama koje se suočavaju s izazovima autizma. Ova organizacija održava suradničke odnose s Ujedinjenim narodima i aktivno je sudjelovala u kampanji “Svaki trenutak je bitan” koju je UNICEF organizirao u prosincu 2017. Narednog mjeseca Vučić je posjetio Dom za djecu “Vasa Stajić” na Voždovcu. Tijekom boravka u domu skromno je izvijestila beogradske novinare da darovi koje je donijela djeci nisu bili raskošni, već iskreni i iskreni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here