Kako dolazi proljetna sezona, briga o našim vrtovima postaje stalna prisutnost, praćena neizbježnom prisutnošću štetočina. Jednostavna je istina da rad na otvorenom privlači razne štetočine, a danas nudimo nekoliko prirodnih savjeta kako riješiti ovaj problem…

Kako počinje vrtlarska sezona, štetnici poput krumpirovih zlatica i gusjenica postaju vrlo aktivni. Kako bi riješili te neugodnosti, brojni vlasnici vrtova okreću se primjeni pesticida. Ipak, danas imamo za ponuditi alternativno rješenje koje je i potpuno prihvatljivo i prirodno. Naučite o vrhunskoj metodi za uklanjanje lisnih uši, puževa puževa, gusjenica, krumpirovih crva, grinja i gljivica iz vašeg povrtnjaka, voćnjaka i rasadnika gledajući ovaj informativni video.

Zaštitite svoje biljke od štetnih nametnika pomoću nevjerojatno učinkovitog organskog insekticida i pesticida. Zajamčite dobrobit svojih rajčica, paprika, krastavaca, patlidžana, jagoda, mahuna i tikvica provođenjem mjera zaštite od potencijalnih štetnika. Unutar ovog sveobuhvatnog vodiča otkrijte tajne stvaranja snažnog prirodnog insekticida bez upotrebe opasnih kemikalija.

Odvojite trenutak da pogledate videozapis s uputama koji se nalazi u nastavku i steknite znanje potrebno za uspješno izvršavanje ovog zadatka. Kao dodatni bonus, pripremite se da vas iznenadi izvanredna tehnika: skrivena formula za uzgoj obilnih vreća krumpira. Ovaj opsežni priručnik nudi detaljan pregled besprijekornog procesa uzgoja krumpira.

  • Za početak ovog procesa, početni korak ima veliku važnost: pedantan odabir savršenog sjemenskog krumpira. Preporučljivo je odabrati certificirani sjemenski krumpir, poznat po svom izvanrednom prinosu i sposobnosti otpornosti na bolesti. Prije sadnje ključno je omogućiti klijanje sjemena krumpira skladištenjem na hladnom i osunčanom mjestu. Sada se pripremimo za sljedeći korak: proces pakiranja. Uhvatite torbu i preklopite joj strane, smanjujući joj visinu za pedeset posto. Ova tehnika će uvelike pojednostaviti zadatak dodavanja zemlje i sadnje krumpira.

Za optimalnu drenažu, preporuča se probušiti više rupa na dnu vreće. Prvi korak uključuje ravnomjerno rasprostranjenje mješavine zemlje za posude i komposta ili stajnjaka, stvarajući sloj koji je dubok otprilike 4-6 inča na dnu vreće. Osigurajte ravnomjernu raspodjelu, stavite sjemenski krumpir na vrh zemlje, sa svakim krumpirom udaljenim oko 5 inča. Broj korištenih sjemenki krumpira može varirati ovisno o veličini vrećice, ali preporučljivo je započeti s 3-5 sjemenki u početku. Započnite proces uzgoja krumpira zakopavanjem sjemena krumpira u tlo i prekrivanjem slojem zemlje debljine 4-6 inča.

  • Kako bi se osigurao optimalan rast, ključno je uspostaviti ravnotežu između vlage i zasićenosti tla. Nakon postizanja ove delikatne ravnoteže, zatvorite posudu i budite strpljivi dok očekujete rast vaših krumpira. Kako napredujete do koraka 5, postupno uključite svu zemlju u proces. Nakon što biljke krumpira dostignu visinu od oko 12 inča, nježno preklopite stranice vrećice prema gore i dodajte još zemlje da pokrijete bazu biljke. Ponavljajte ovaj postupak dok se vrećica ne napuni do kraja. Korištenje tehnike koja se naziva “trening” potiče pojavu dodatnih gomolja duž uronjenih stabljika.

Kako bi krumpir postigao svoj puni potencijal, ključno je dosljedno održavati stabilnu razinu vlage. Ovo postaje još važnije tijekom razdoblja suše, zbog čega je redovito zalijevanje prioritet. Osim toga, ako želite, možete pospješiti njihov rast korištenjem gnojiva sa sporim otpuštanjem koje je dobro uravnoteženo, primjenom svaka četiri tjedna. Korak 7 uključuje pažljivo praćenje vaših biljaka krumpira u potrazi za bilo kakvim znakovima štetočina ili bolesti provođenjem rutinskih pregleda. Ključno je ostati na oprezu i odmah reagirati na bilo kakve zaraze ili infekcije koje se mogu pojaviti.

Kako bi se riješili problemi koji se često susreću, kao što je krumpirova plamenjača, preporuča se odlučiti se za sorte krumpira koje su otporne na te probleme i potiču dovoljnu cirkulaciju zraka unutar spremnika. Pokazatelji da je krumpir zreo za berbu uključuju venuće i žućenje lišća krumpira. U ovoj je fazi od najveće važnosti prestati zalijevati biljke, omogućiti krumpiru kratko razdoblje sušenja prije nego što se nastavi s berbom. Da biste sakupili krumpir, samo okrenite vrećicu i pažljivo prosijte zemlju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here